top of page
Пошук

Як розпізнати символи на етикетках одягу та що вони означають



Купуючи нову річ у магазині ми в першу чергу звертаємо увагу на її зовнішній вигляд та на те чи пасує вона нам, а ось знайомитись з її "внутрішнім світом" ми починаємо вже вдома. Коли настає час освіжити річ або ж є необхідність видалити плями ми поринаємо у загадковий світ вивчення символів на етикетці.

Отже, підготували невеличкий екскурс як розрізнити який догляд за текстилем підходить.

1. Почнемо з символів, що позначають звичайне прання:

Ванною позначається режим та температура прання який підходить саме для вашого виробу, відповідно перекреслений символ означає, що будь-який тип звичайного прання заборонено і річ варто віднести в хімчистку.

2. Трикутник має значення - відбілювання, відповідно перекреслений трикутник буде означати, що використання відбілювача заборонено.

3.Праска звісно означає прасування і кількість крапочок на ній буде символізувати температуру дозволену для прасування виробу, або ж забороняти прасування парою або прасування взагалі.

4. Квадратом з колом у середині позначається сушильна машина, а без кола в середині - сушіння на повітрі.

5. Коло - ця позначка означає, що виробу показаний професійний догляд в хімчистці, а ось літери в самому колі позначають саме метод чистки одягу який необхідно обрати при догляді за вашим виробом.


Ключові відмінності між хімчисткою та пранням і чому деяким речам заборонено прання.

Першим і найголовнішим на наш погляд є те, що професійний догляд дає змогу обрати метод який підійде саме вашому одягу, у той час, як пральна машина може запропонувати тільки стандартні програми та не в змозі обирати мийні засоби, що не нашкодять тканині.

Хімчистка дозволяє подбати про тканину не порушуючи структуру її волокон, в той час під час звичайного прання такого ефекту досягти неможливо і в результаті тканина зношується, кошлатиться та втрачає форму.

Під час професійного догляду захищаються усі деталі оздоблення та фурнітури які присутні на виробах таким чином, вони не втрачають свого вигляду та не можуть нашкодити волокнам виробу, під час звичайного прання досягти цього неможливо і такі елементи можуть спричинити зачіпки та навіть пориви, а фарбована фурнітура втрати колір.


Також різниця між хімчисткою та пранням полягає в тому, що при професійній обробці зберігається правильна послідовність всіх етапів догляду за одягом, одним із яких є - сушка. В домашніх умовах ми рідко замислюємось як правильно сушити той чи інший чим можемо нашкодити йому, зіпсувавши його первозданну форму. Можливо ви не знали, але деякі речі не можна сушити у вертикальному положенні, а деякі варто ховати від прямих сонячних променів. Майстри ж хімчистки підходять до цього етапу догляду дуже відповідально та сушать кожну тканину відповідно до її потреб.


Прасування - це напевно найнеприємніший процес у домашньому догляді за речами, адже випрасувати льняну тканину та ще пригода, а підготувати сорочку та штани зі стрілками до наради це справжня каторга і скільки б зусиль ви не доклали результат завжди не ідеальний. А прасування штор або постільної білизни це взагалі страшний сон кожної господині. Натомість користуючись послугами хімчистки ви завжди отримуєте ідеально випрасувані речі, адже виробництво оснащене найсучаснішим устаткуванням яке здатне випрасувати навіть найскладніші вироби до найменшої складочки.


Також хімчистка це справжній must have для кожного власника виробів з тканин яких не можна прати у воді, наприклад шовк. Адже тільки професійна обробка зможе прибрати плями, повернути свіжість вашим речам не використовуючи при цьому жодної краплі води.


Отже, підсумуємо в чому полягає різниця між хімчисткою та пранням та як зрозуміти коли саме потрібен професійний догляд?


На відміну від побутових пральних машин, майстри хімчистки здатні почистити, вивести плями не пошкодивши волокон тканини, фурнітури та яскравості кольору, а за потреби можуть навіть відновити втрачений зовнішній вигляд речей. Побутові пральні машини створені як помічник у догляді за текстильними виробами, коли на них не має серйозних забруднень і речі необхідно просто освіжити (якщо це звісно дозволено маркуванням на вашому одязі). Для того, щоб ви були завжди впевнені в ідеальному вигляді свого гардероба ми рекомендуємо обирати професійний догляд для ваших речей, та якщо ви все ж таки не готові відносити всі свої речі в хімчистку, уважно слідкуйте за маркуванням на вашому одязі та дотримуйтесь всіх правил по догляду вказаних виробником.

165 переглядів
bottom of page